Meccanotecnica Umbra - Csúszógyűrűs tömítés - VL Szivattyújavító Bt.

Szeretne még több érdekességet?

2018.07.07.

A csúszógyűrű még mindig sok újdonságot tartogat számunkra!
Rengeteget írtunk már a csúszógyűrűs tömítés forradalmáról, illetve arról, miért jelent mindenképpen meggondolandó választási lehetőséget a csúszógyűrűs tömítés.

A szivattyú-szakértő blog rendszeres olvasói ismerik már, mitől jelentenek óriási áttörést a csúszógyűrűs tömítések a hagyományos tömítésekhez képest, illetve azzal is tisztában vannak, milyen esetekben érdemes egyik, illetve másik variációt használni. Tudják, hogy a csúszógyűrű számtalan területen használható, illetve közel karbantartás-mentes megoldást jelent.

Ebben az írásunkban most további érdekességeket mutatunk meg a csúszógyűrűs tömítésekről, annak működéséről, illetve előnyeiről. Lássuk, mik ezek:

- A csúszógyűrűt forgó tengelyek álló házakkal szembeni tömítésére tervezték – ezért is jelent kiváló megoldást egy szivattyú tengelye és a szivattyúház között. A nem mozgó részek általában egy csúszógyűrűből és egy rugós elemből állnak, ahol a rugós elem nem csak hagyományos rugó, hanem akár harmonikarugó is lehet.

- A csúszógyűrűt a tengelytől egy másodlagos tömítés szigeteli el. Ez a másodlagos tömítés leggyakrabban egy úgynevezett O-gyűrű.

- Előszerelt kazettaként vagy egyes elemeire szerelve is szállítható. Beszerelése rajz alapján történik.

- Az elmaradhatatlan kenési feladatokért egy folyadék alapú filmréteg felelős. A csúszógyűrűs tömítés a szivattyúzandó termékkel, illetve a külső ellátó folyadékkal is érintkezhet.

- A tömítési felületek csaknem érintkezés- és súrlódásmentesen dolgoznak.

Láthatjuk, hogy a csúszógyűrűs tömítés annyi érdekes információt tartogat mind a szivattyúkat javító, szerelő, karbantartó és értékesítő szakemberek, mind a szivattyúkat az – akár ipari, akár háztartási célra – felhasználók között, hogy szinte lehetetlen felsorolni. Mindenesetre abban mindannyian megegyezhetünk, hogy bizonyos esetekben immár csakis csúszógyűrűs tömítések közül érdemes választani. Jó hír, hogy a szivattyú webáruházban a legtöbb típus elérhető, úgy mint a FA, FG, FP, SIMPLEX, EUROPA, L, T1, T2, T3, U, UGG, UGH, UH, UHH, illetve a FA2 csúszógyűrű. Válasszon kedvére, vagy kérje szakértőink tanácsát – a kívánt eredmény biztosan nem marad el!

vissza