Blog

Ez a szelence nem rejt kincseket, mégis varázslatos

2019.11.15.

A csúszógyűrűs tömítések annyira csodálatosak, hogy legszívesebben mesébe foglalnánk nagyszerűségüket. A csúszógyűrűs tömítések kulcsszereplői, a csúszógyűrűs tömszelencék ráadásul már-már varázserővel bírnak, de legalábbis olyan nagyszerű dologra képesek, amiről a magyar népmesék világában talán csak álmodni sem mertek.

tovább

Ötletek tömítésre: ha esetleg még nem hinne a csúszógyűrűben

2019.10.11.

Számos alternatíva létezik a tömítésre vagy éppen a tömítés helyett, így senkinek sem muszáj a csúszógyűrűs tömítést választania. Bár kétségtelenül elég abszurd megoldások léteznek helyette, így talán a nyugalom megzavarásának elkerülése érdekében nem is lenne célszerű minden butaságot felsorolni.

tovább

Az autóipar sem létezhet nélküle: csúszógyűrű és tömítések

2019.09.05.

Az autózás mindenkinek mást jelent.
Ami azonban biztos, hogy a mai rohanó világunkban alapkövetelmény, hogy autónkban tökéletes biztonságot és kényelmet biztosító, a legmodernebb technológia segítségével kifejlesztett, precízen illesztett, mégis lendületesen mozgó, tartós, jó minőségű alkatrészek vegyék ki a részüket a jármű működéséből.

tovább

Csúszógyűrű, tengelytömítés, állórész: mi micsoda?

2019.08.11.

Ha végigolvasta már a blogbejegyzéseinket, akkor biztosan sokat olvasott a csúszógyűrűs tömítéssel rendelkező berendezésekről. De vajon kiderült-e ön számára, hogy mire is jó ez a tartozék?

tovább

A csúszógyűrű leghűségesebb társa: az állórész

2019.06.07.

A szivattyú-szakértők blogját szorgalmasan követő olvasó már szinte mindent tud a csúszógyűrűről, azt is, hogy a két legfontosabb része a forgó tengely és az álló ház, vagy másképpen egy forgórész és egy állórész.

tovább

Szivattyútömítés, tengelytömítés, autóipari tömítés – mi a különbség köztük?

2019.05.18.

Sok mindenért lehet szeretni a csúszógyűrűs tömítéseket – az egyik ilyen tulajdonságuk a sokoldalúság. Hiszen a csúszógyűrűs tömítés nemcsak szivattyútömítésként funkcionál nagyszerűen, hanem kiválóan helytáll akár tengelytömítésként vagy autóipari tömítésként is.

tovább

Ezt soha ne tegye a csúszógyűrűvel!

2019.03.27.

Ahogyan a leginkább kitartó és a legszívósabb ember is kimerülhet, úgy a leginkább tökéletes szivattyú-alkatrész is tönkremehet, ha kicsit sem támogatjuk önmegvalósítási törekvéseit. De hogyan segíthetünk rajta?

tovább

Tengelytömítési egyszeregy

2019.02.25.

Nincs ideje sokat olvasni a tengelytömítésről? Rövid összefoglalónkban most összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat róla. Lássuk!

tovább

Miért van szükség ennyi féle csúszógyűrűre?

2019.01.07.

A forgó szivattyútengelyek tömítése hagyományos tömszelencés, tömítőgyűrűs vagy tömítő zsinóros megoldású, illetve a nagyobb terhelésű gépeknél csúszógyűrűs kivitelű lehet.

tovább

Hol és mire használható leginkább a csúszógyűrű?

2018.12.15.

A csendes hatalomátvétel megtörtént. A csúszógyűrűk ellepték a világot, mint a kínaiak. Hagyományos társaik nagy részét nyugdíjba küldték és még sokáig szolgálni fogják a világot. A csúszógyűrűvel életfogytig tartó minőséget kaphat.

tovább