Blog

Szivattyú tömítés: apró, de fontos társ

2020.08.14.

Tudja, hogy mennyiféle szivattyú létezik? Csak néhány az érdekesség kedvéért:

tovább

Amikor biztosan nincs szükség csúszógyűrűre

2020.06.06.

Bár a csúszógyűrű fontosságát ma már egyre kevesebben kérdőjelezik meg, talán az ára és esetleg a beszerzés vélt – de semmiképpen sem valós – nehézségei mégis okot adhatnak némi kezdeti bizonytalanságra.

tovább

Miért pont Umbra? Avagy a tengelytömítések nagymestere

2020.03.25.

Az Umbra márka széles termékpalettával képviselteti magát a csúszógyűrűs tömítések, tengelytömítések területén. Rengeteg különböző méretből és típusból választhatunk akkor, ha az Umbra csúszógyűrűs tömítésben gondolkodunk. Amennyiben egyszerű felépítésű, azaz rendkívül könnyen karbantartható, jól javítható csúszógyűrűs tömítést keresünk, az Umbra márka méltán népszerű termékei között biztosan megtaláljuk a választásunkat.

tovább

Ilyen lenne az élet tömítések nélkül

2020.02.23.

Bezzeg, régen minden jobb volt, mikor még nem volt tengelytömítés, csúszógyűrű és úgy egyáltalán semmilyen tömítés sem! Vagy mégsem?
Lássunk most ízelítőül néhány dolgot, hogy mennyi mindent kellene nélkülöznünk tömítések nélkül!

tovább

Ez a szelence nem rejt kincseket, mégis varázslatos

2019.11.15.

A csúszógyűrűs tömítések annyira csodálatosak, hogy legszívesebben mesébe foglalnánk nagyszerűségüket. A csúszógyűrűs tömítések kulcsszereplői, a csúszógyűrűs tömszelencék ráadásul már-már varázserővel bírnak, de legalábbis olyan nagyszerű dologra képesek, amiről a magyar népmesék világában talán csak álmodni sem mertek.

tovább

Ötletek tömítésre: ha esetleg még nem hinne a csúszógyűrűben

2019.10.11.

Számos alternatíva létezik a tömítésre vagy éppen a tömítés helyett, így senkinek sem muszáj a csúszógyűrűs tömítést választania. Bár kétségtelenül elég abszurd megoldások léteznek helyette, így talán a nyugalom megzavarásának elkerülése érdekében nem is lenne célszerű minden butaságot felsorolni.

tovább

Az autóipar sem létezhet nélküle: csúszógyűrű és tömítések

2019.09.05.

Az autózás mindenkinek mást jelent.
Ami azonban biztos, hogy a mai rohanó világunkban alapkövetelmény, hogy autónkban tökéletes biztonságot és kényelmet biztosító, a legmodernebb technológia segítségével kifejlesztett, precízen illesztett, mégis lendületesen mozgó, tartós, jó minőségű alkatrészek vegyék ki a részüket a jármű működéséből.

tovább

Csúszógyűrű, tengelytömítés, állórész: mi micsoda?

2019.08.11.

Ha végigolvasta már a blogbejegyzéseinket, akkor biztosan sokat olvasott a csúszógyűrűs tömítéssel rendelkező berendezésekről. De vajon kiderült-e ön számára, hogy mire is jó ez a tartozék?

tovább

A csúszógyűrű leghűségesebb társa: az állórész

2019.06.07.

A szivattyú-szakértők blogját szorgalmasan követő olvasó már szinte mindent tud a csúszógyűrűről, azt is, hogy a két legfontosabb része a forgó tengely és az álló ház, vagy másképpen egy forgórész és egy állórész.

tovább

Szivattyútömítés, tengelytömítés, autóipari tömítés – mi a különbség köztük?

2019.05.18.

Sok mindenért lehet szeretni a csúszógyűrűs tömítéseket – az egyik ilyen tulajdonságuk a sokoldalúság. Hiszen a csúszógyűrűs tömítés nemcsak szivattyútömítésként funkcionál nagyszerűen, hanem kiválóan helytáll akár tengelytömítésként vagy autóipari tömítésként is.

tovább