Meccanotecnica Umbra - Csúszógyűrűs tömítés - VL Szivattyújavító Bt.

Szivattyútömítés, tengelytömítés, autóipari tömítés – mi a különbség köztük?

2019.05.18.

Sok mindenért lehet szeretni a csúszógyűrűs tömítéseket – az egyik ilyen tulajdonságuk a sokoldalúság. Hiszen a csúszógyűrűs tömítés nemcsak szivattyútömítésként funkcionál nagyszerűen, hanem kiválóan helytáll akár tengelytömítésként vagy autóipari tömítésként is.

De mégis mi a különbség – mikor melyik csúszógyűrűs tömítést érdemes választani?

Természetesen a nagy kedvenccel kezdjük, hiszen a szivattyúzás már-már szenvedéllyé is válhat. A szeretett szivattyúk korszerű, biztonságos és tökéletes működése pedig csakis a szivattyú típusának és méretének megfelelő szivattyútömítéssel érhető el. Szivattyútömítés szempontjából egy tapasztalt szivattyús szakembergárda nyilvánvalóan a csúszógyűrűs tömítés mellett fog érvelni, hiszen ők nemcsak a tudomány híres eredményeire támaszkodva bíznak a csúszógyűrűs tömítésben, hanem több évtizedes, szivattyú-javításban szerzett rutinjuk is azt mondatja velük, hogy amennyiben egy mód van rá, akkor a modern szivattyúk tömítéséhez csakis a csúszógyűrűs tömítést érdemes választani.

A csúszógyűrűs tömítés azonban nemcsak a szivattyúzásban használatos. Hiszen szinte bármilyen helyzetben, amikor forgó tengelyek álló házakkal történő összeköttetésére van szükség, kiválóan megfelel – azaz szinte bármilyen tengelytömítési célra alkalmas. Így tehát a csúszógyűrűs tömítést más célra is bátran megvásárolhatjuk, nemcsak a szivattyú felszerelésére érdemes gondolnunk.

Ugyanígy a csúszógyűrűs tömítés tökéletesen megfelel autóipari tömítésként is, hiszen százból kilencvenkilenc autószerelő biztosan ezt választaná. Az autóiparban leginkább az autó vízpumpánál használatos a csúszógyűrűs tömítés, erre a célra pedig általában az L, S, T, U sorozatú tömítést részesítik előnyben.

Ezen kívül a csúszógyűrűs tömítések természetesen kiválóan helyt állnak a háztartásban is, hiszen akár a fűtési keringtető szivattyúra, akár a mosógépre, akár a kamerára gondolunk, mindenhol jelen van az életünkben a felejthetetlen csúszógyűrűs tömítés. Bármerre járunk, egy csodálatos csúszógyűrűs tömítést előbb-utóbb biztosan találunk – ez nem véletlen, hiszen a csúszógyűrűs tömítés nemcsak a szivattyú-szakértők nagy szerelme!

vissza