Ötletek tömítésre: ha esetleg még nem hinne a csúszógyűrűben

2019.10.11.

Számos alternatíva létezik a tömítésre vagy éppen a tömítés helyett, így senkinek sem muszáj a csúszógyűrűs tömítést választania. Bár kétségtelenül elég abszurd megoldások léteznek helyette, így talán a nyugalom megzavarásának elkerülése érdekében nem is lenne célszerű minden butaságot felsorolni.

Álljon itt most mindössze néhány lehetőség annak érdekében, hogy mindenki eldönthesse, megéri-e a csúszógyűrűs tömítést választania!

Tömítés nélkül
Kezdők vagy éppen vakmerő, elszánt és elvetemült aktivisták, esetleg polgár- és szivattyúpukkasztó latorok, vicces kedvű fiatalok? Ki az, aki megpróbálkozik azzal, hogy egy önfelszívó szivattyút vagy éppen egy búvárszivattyút, esetleg más, akár többszázezer forintos nagygépet tömítés nélkül futtasson? Bizonyára hatalmas bulinak tűnik leállítani egy ipari berendezést, várni, hogy mégis hogyan viselkedik akkor, ha nem csúsznak benne olyan könnyen és gyorsan az alkatrészek, mint mondjuk egy szuper csúszógyűrűs tömítéssel. Nos, ebbe még belegondolni is rossz, így talán hagyjuk meg ezt az eshetőséget a fejlesztőknek, tesztelőknek – bár, lehet, hogy ezt még ők sem szívesen próbálnák ki.

Hagyományos tömítéssel
A tömítéseknek számtalan fajtája létezik – ez részben attól is függ, hogy milyen alakú, mekkora, hogyan működő szerkezetek tömítésére van szükség. Nyilvánvalóan a csúszógyűrűs tömítés nem minden szerkezethez megfelelő, hiszen alapvetően egy speciális kialakítás szükséges hozzá. Akkor, hogyha nem forgó tengelyek álló házakkal történő érintkezését szeretnénk megkönnyíteni, valószínűleg nem a csúszógyűrűs tömítés lesz a megfelelő megoldás. Ekkor is érdemes azonban rendkívül körültekintően választani tömítést, semmiképpen sem beérni a legolcsóbbal. Hiszen a tömítés nem kerül sokba, mégis nagyon sok múlik azon, hogy milyen minőségű, mennyire modern tömítést választunk.

Legyen mégis inkább a csúszógyűrű?
Nem véletlenül esik gyakran szó arról, hogy mennyire fantasztikus találmány is a csúszógyűrű. Nem lehet elégszer elmondani, mennyire fontos, hogy a leginkább korszerű megoldást válasszuk a féltve őrzött, értékes szivattyúnk tömítéséhez.

Ne adjunk alább! Válasszuk a csúszógyűrűt, hiszen már annyiszor bizonyított! Kár lenne mással kockáztatni!

vissza