Meccanotecnica Umbra - Csúszógyűrűs tömítés - VL Szivattyújavító Bt.

Hol és mire használható leginkább a csúszógyűrű?

2018.12.15.

A csendes hatalomátvétel megtörtént. A csúszógyűrűk ellepték a világot, mint a kínaiak. Hagyományos társaik nagy részét nyugdíjba küldték és még sokáig szolgálni fogják a világot. A csúszógyűrűvel életfogytig tartó minőséget kaphat.

Gépszerkezetei ragaszkodni fognak hozzá, mint a XXI. század embere a telefonhoz. Gépeinek hűséges alkatrésze lesz ez a fantasztikus találmány, hiszen a csúszógyűrű hallatán egészen biztosan mindenkinek az jut az eszébe, hogy ez egy alkatrész.

De minek az alkatrésze? Mire jó a csúszógyűrű? És vajon hova csúszik?

A csúszógyűrű egy mechanikus tömítés. A forgó tengelyek közötti tömítést oldja meg oly módon, hogy az egyik része fixen rögzített, de a másik része elforog. Létezik forgásirány független és forgásirány függő változata is.


Ez a kis alkatrész egyszerű felépítésű, nagy teherbírású, hosszú élettartamú és karbantartásmentes, ezért számos helyen bevethető. Minden olyan berendezés nélkülözhetetlen eleme, ami különböző forgásirányú alkatrészekből áll.

Vegyük sorra hol használható leginkább a csúszógyűrű és milyen fajtái vannak?

Az egyik legelterjedtebb és árfekvésben is a legkedvezőbb csúszógyűrű típus az UMBRA FA sorozatú csúszógyűrű tömítés. Ezt a típust általában alacsony nyomású szivattyúkban alkalmazzák.
A csúszógyűrű legtöbb változatát - mint például az L, S, T, U sorozatú csúszógyűrűs tömítést - az autóiparban használják, leginkább az autó vízpumpánál.
De az élelmiszeripari szivattyúk és csomagológépek is csúszógyűrűs tömítéssel működnek.


Becsúszó szereléssel az olajiparba is megérkezett, de a vegyi ipar, az űrhajózás sem lenne meg csúszógyűrűk nélkül.
Katonásan besorozhatóak a háztartásban is. A csúszógyűrűk fűtési keringető szivattyúknál, szennyvíz szivattyúknál, alacsony nyomású szivattyúknál, magas nyomású szivattyúknál, mosógépeknél, generátoroknál is természetesen és megkérdőjelezhetetlenül teszik a dolgukat. Parancsra sincs szükségük.

Ipari kameráknál adatok és jelek átvitelére szolgálnak egy álló- és egy forgórész között, így semmi sem történhet nyomtalanul. Mindent és mindenhol látni fog a nagy testvér. De ezt már úgy is tudja az egész társadalom.

vissza

Kapcsolat

Telephelyünk (szivattyú szaküzlet, szivattyú bolt, élelmiszeripari gépek, szivattyú szerviz):
VL Szivattyú Kft.
2225 Üllő Bimbó u. 4.
Tel/fax: +36-29/320-150
Tel/fax: +36-29/321-160
E-mail: info@vlbt.hu

Weboldalunk: www.szivattyuwebaruhaz.hu

Nyitvatartás:
Hétfő: ZÁRVA!
Kedd: 8.00 - 16.00
Szerda: 8.00 - 16.00
Csütörtök: 8.00 - 16.00
Péntek: 8.00 - 16.00

szivattyú, csúszógyűrű,  szivattyúk, szivattyú tömítés, csúszógyűrűs tömítés, ásott kút szivattyú, csőbúvár szivattyú, darálós, darabolós szennyvízszivattyú,

búvárszivattyú, csőszivattyú, rozsdamentes szivattyú