Meccanotecnica Umbra - Csúszógyűrűs tömítés - VL Szivattyújavító Bt.

Ezt soha ne tegye a csúszógyűrűvel!

2019.03.27.

Ahogyan a leginkább kitartó és a legszívósabb ember is kimerülhet, úgy a leginkább tökéletes szivattyú-alkatrész is tönkremehet, ha kicsit sem támogatjuk önmegvalósítási törekvéseit. De hogyan segíthetünk rajta?

Mindannyiunk kedvenc szivattyú-alkatrésze a csúszógyűrű. Egyszerűen nem tudunk meglenni nélküle. Éppen ezért szinte megőrülne az ember akkor, ha bármi kár keletkezne szeretett csúszógyűrűjében, emiatt pedig esetleg meg kellene válni tőle vagy akár le is kellene állítani egy szerencsétlen kimenetelű balesete miatt a szivattyúzási munkálatokat.

Mutatjuk, mit ne tegyen soha a csúszógyűrűvel annak érdekében, hogy lehetőleg soha ne kelljen megválniuk egymástól és valóban eljegyzést, majd a sírig tartó házasságot jelentsen a csúszógyűrűvel történt meggyűrűzés a szivattyú-alkatrészei számára!

Elhanyagolás.
Bár a csúszógyűrű eléggé akaratos és önálló teremtés, aki legszívesebben mindent egyedül csinálna és akár karbantartást sem igényelne – sokszor éppen ez lehet a veszte. A csúszógyűrű egy igazi karrierista, maximalista, érzékeny lélek, aki éppen ezért hajlamos lehet a kiégésre vagy inkább az elkopásra, elhasználódásra. Ugyan a csúszógyűrű nem igényel túl sok karbantartást, arra azonban érdemes figyelni, hogy a szivattyú és az alkatrészek viszont igen, így rájuk különösképpen vigyázni kell.

Túlterhelés.
Egy igazi maximalista, amilyen a csúszógyűrű is, hajlamos lehet nem tudni, hogy hol a határ. Ezért könnyen túlterhelheti magát. Érdemes ezért megteremteni a feltételeket annak érdekében, hogy a csúszógyűrű szó szerint zavartalanul végezhesse a munkáját. Fontos például, hogy a szivattyúzott vízbe ne kerülhessenek apróbb homokdarabok sem.

Késői nyugdíjba vonulás.
Az örökifjú csúszógyűrű biztosan nem fogja önmaga kérvényezni a nyugdíjazását. Jó főnökként azonban észrevehetjük annak jeleit, hogy ideje megpihennie. Ha a szivattyú szívóereje csökken, a motor teljesítménye lankad, esetleg zárlat lép fel, ideje utánpótlás után nézni és búcsúbulit szervezni a hűséges alkalmazottnak.

Legyen hálás kedvenc csúszógyűrűje kitartó és hűséges munkájáért és igyekezzen biztosítani számára a megfelelő körülményeket! Így a csúszógyűrű biztosan a hűséges segítőtársa lesz, amíg csak tud!

vissza